Hej!

Mitt namn är Hanna. Jag arbetar som förskollärare vilket är fantastiskt roligt,  och allra roligast är det att experimentera och utforska tillsammans meed nyfikna barn. Bubblor, små kryp, ljus och skuggor eller bakpulversmällare, det finns så mycket kul att upptäcka.

Efter min utbildning till förskollärare upplevde jag en okunskap kring det här med teknik och naturvetenskap, dessa ämnen kändes lite skrämmande. Enligt förskolans läroplan är det dock något vi ska jobba med; fysikaliska fenomen, kemiska processer och utforska enkel teknik i vardagen. Jag valde att läsa en distanskurs, ”Barns naturvetenskapliga och tekniska omvärld” vid Linnéuniversitetet. Det var så mitt intresse för ämnet väcktes och sen dess har jag fortsatt experimentera både hemma med mina egna barn och med barn och kollegor på jobbet.

Jag har samlat på mig material, experiment, tips och ideer som jag tänkte dela med mig av på denna sida. Min förhoppning är att det ska ge lite kunskap, mod och inspiration till andra som möter nyfikna barn, och att fler ska få uppleva glädjen i att utforska och upptäcka naturvetenskap och teknik.

Har du frågor eller synpunkter får du gärna maila mej.
hanna@netatonce.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s